Blog

JP Savolaisen 250 harjoitteen kirjasto jalkapalloon

21.3.2023

Iloksemme voimme kertoa, että perustamme n. 250 harjoitteen kirjaston jalkapalloon CoachTools-valmennusalustalle. Ensimmäinen 50 harjoitteen erä laadukkaita harjoitteita on jo julkaistu CoachTools-harjoitekirjastoon lajiharjoitteiden alle. Tavoitteenamme on laajentaa kirjastoa n. 40 harjoitteen kuukausivauhdilla niin, että saamme kasvatettua kirjastoa tämän vuoden aikana yhteensä 250 harjoitteeseen. Kuten tiedätte, olemme tarkkoja siitä, että tuomme alustalle laadukkaita ominaisuuksia, sekä sisältöjä. Jalkapallon harjoitekirjaston toteuttaa JP. Savolainen, jonka harjoitepaketit ovat saavuttanut suuren suosion.

JP Savolainen

JP:n pohja jalkapalloon luotiin jo nuorella iällä. Rakkaus lajia kohtaan oli pojalla suuri ja vei hänet mukanaan jo nuorena. Menestyksekkään pelaajauran jälkeen palo oppia lisää lajista vei mukanaan valmentamiseen. Tie Käpylän Pallon lasten ja nuorten valmennuksen kautta on vienyt hänet nykyiseen tehtävään AC Oulun Veikkausliiga-joukkueeseen. Työn ohessa hän on mukana myös kehittämässä lähes kaikkia Palloliiton valmennuskoulutuksia (mm. UEFA c, UEFA B, UEFA A). Vapaa-ajalla JP kehittää monipuolisesti erilaisia resursseja valmentajille verkkokurssien, oppaiden ja uutiskirjeen muodossa. Lisäksi JP:ltä on tulossa keväällä 2023 uusi jalkapallokirja Progressão.

”Oma valmennusfilosofia ja sen kehittyminen on ehkä parhaiten havainnollistettavissa Progressão-projektissani, jossa elämää, jalkapalloa ja valmennusta tarkastellaan ekologisen dynamiikan kautta.” kertoo JP Savolainen

Harjoitekirjastojen sisällöt

CoachTools-valmennusalustalle tuodut harjoitteet ovat laadukkaita ja selkeitä kokonaisuuksia ohjekuvauksineen. Valmentajat voivat hakea vinkkejä harjoitteista omaan tekemiseen tai hyödyntää niitä suoraan tapahtumien sisältöjä suunnitellessaan. Harjoitteista löydät myös Youtubesta videot, jotka avaavat harjoitteita tarkemmin. Harjoitteet on tarkoitettu erityisesti 8-17 vuotiaiden parissa toimiville valmentajille, jotka tarvitsevat ideoita ja harjoitteita omaan arkeensa ja haluavat kehittyä valmentajina.

”Olen ollut valmennusurani aikana monenlaisissa projekteissa ja tehnyt itse aikaisemmin erilaisia verkkokursseja ja oppaita valmentajien tueksi. Opintovapaan aikana harjoitekirjaston luominen alkoi kiinnostamaan ja päätin tarttua toimeen. Halusin harjoitekokonaisuuksien olevan selkeitä ja helposti sovellettavissa arkeen, sekä pohjautuvan tiettyyn viitekehykseen, jotta kokonaisuus on yhtenäinen. Lisäksi tärkeä asia oli sisällyttää ohjevideot mukaan, jotta valmentajien olisi helpompi ymmärtää miten harjoitteet toimivat ja mikä niiden idea on.” Kertoo JP Savolainen

Nykyaikaiset digitaaliset työkalut valmentajien apuna

Helppokäyttöiset valmennusalustat tuovat tänä päivänä apua valmentajien arkeen monella tapaa. Nykyaikaiset valmennustyökalut pitää sisällään laajan valikoiman erilaisia ominaisuuksia. CoachTools-valmennusalustalla on kerätty yhteen paikkaan kaikki keskeiset valmentamisen työkalut aina urheilijoiden palautteiden keräämisestä harjoitteiden ja tapahtumien suunnitteluun. Harjoitekirjastojen tuominen CoachTools alustalle on valmentajien toive, johon nyt voimme vastata.

”CoachTools lähestyi minua harjoitekirjastoon liittyen ja heillä oli selkeä näkemys yhteistyöstä, joten oli luonnollisesti helppo lähteä mukaan. Olen itse enemmän tee-se-itse -miehiä, joten CoachTools tai vastaavat alustat eivät minulla ole niin tuttuja. Erilaisille digitaalisille ratkaisuille on kuitenkin enemmän ja enemmän kysyntää ja olen iloinen, että on CoachToolsin tapaisia toimijoita, jotka pyrkivät jatkuvasti kehittämään toimintaansa.” Sanoo JP Savolainen

”Tavoitteenamme CoachToolsilla on tuoda valmentajien arkeen apuja ja harjoitekirjaston luominen jalkapalloon on yksi konkreettinen esimerkki siitä. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme JP:n kaltaisen ammattilaisen mukaan auttamaan valmentajia ja jakamaan omaa osaamistaan muille valmentajille. JP:llä on erityinen taito rakentaa yksinkertaiseen muotoon laadukkaita harjoitteita – kovan luokan ammattimies, jonka kanssa on hienoa tehdä yhteistyötä. Tavoitteenamme on rakentaa valikoitujen huippuammattilaisten kanssa pitkäjänteisesti yhteistyötä ja tässä on kyse juuri siitä tekemisestä.” summaa CoachToolsin Teemu Varis

Yhteistyö JP Savolaisen ja CoachToolsin välillä on monivuotinen ja pitää sisällään mahdollisuuden kasvattaa harjoitekirjastoa tulevaisuudessa uusilla harjoitteilla.

CoachTools on valmennusalusta, jossa on kaikki tarvittavat valmennustyökalut yhdessä paikassa tapahtumien suunnittelusta urheilijoiden kuulemiseen. Helppokäyttöinen alusta valmentajille ja valmennuspäälliköille, urheilijalähtöisellä lähestymisellä. Tehokkaiden digitaalisten työkalujen avulla säästät aikaa, parannat laatua ja mahdollistat tien menestykseen.