Blog

Vuoden 2023 näkymät

16.2.2023

Viime vuosi oli CoachToolsin tiimillä kiireinen. Laajensimme toimintaamme Ruotsiin, jossa CoachTools perheeseen liittyi muun muassa maailman suurin salibandyseura Täby FC sekä Ruotsin suurin jääkiekkoseura VIK Västerås muutama seura mainitakseni. Kehitystiimimme sai myös vahvoja tuloksia aikaan. Julkaisimme videotyökalun toukokuussa ja uusia toimintoja toimme pitkin syksyä. Videotyökalu on saanut vahvan vastaanoton helppokäyttöisyydellä sekä edullisella hinnalla. Toinen isompi uusi ominaisuus oli liittotason harjoitekirjasto, jonka avulla useampi seura jakaa jo harjoitteita oman lajin pariin. Parhaillaan käymme neuvotteluja useamman liiton kanssa asiasta. Lisäksi vuoden aikana luotiin vahvaa pohjaa urheilija appin pohjalle sekä rakennettiin useampia pienempiä ominaisuuksia, jotka helpottavat alustan käyttöä.

 

Vuosi 2023 tulee olemaan täynnä uudistuksia

CoachTools-valmennusalusta pitää sisällään jo kelpo kauttauksen ominaisuuksia. Voisin väittää, että löydät alustalta kaikki oleelliset työkalut, joita valmentamisessa tarvitset. Vuosi 2023 tulee olemaan meille CoachToolsin tiimille kiireinen. Tulemme panostamaan entistä vahvemmin tuotteen ja ominaisuuksien kehittämiseen. Haluamme helpottaa entisestään asiakkaidemme arkea ja sen pohjalta olemme valinneet asiakkaidemme esiin nostamia asioita kehityslistalle.

Isoimmat teemat tämän vuoden tekemisissä ovat:

  • Kommunikaation parantaminen
  • Erilaiset rajapinnat ja tiedon ulosottaminen alustalta
  • CoachTools harjoitekirjastojen laajentaminen
  • Sekä muutama isompi projekti, joista toivottavasti voimme kertoa lisää vuoden ensimmäisellä puolikkaalla.

Kommunikaation parantaminen

Kommunikaation parantaminen valmennustiimin kesken tai valmentajan ja urheilijan välillä nousee usein keskusteluihin, joita käymme asiakkaidemme kanssa. Kommunikaatio on ollut alustallamme mahdollista jo useamman vuoden ajan, mutta tulemme parantamaan tätä entisestään julkaisemalla urheilija appin Play-kauppaan sekä App-storeen. Appi on tällä hetkellä sisäisessä testauksessa ja tulee julkisesti jakoon viimeistään salibandyn ja jääkiekon kaudenvaihteessa. Appi mahdollistaa erilaiset notifikaatiot, jotka edesauttavat viestintää. Lähdemme myös edistämään kommunikointia yli joukkue-, seura- ja jopa lajirajojen, jolloin tiedon jakaminen ja kommunikointi helpottuu laajemmassakin kuvassa.

 

Avoimet rajapinnat

Kommunikaation lisäksi erilaisten rajapintojen rakentaminen ja tiedon ulosottaminen alustalla nousee usein asiakkaidemme toiveisiin.  Olemme aloittaneet keskustelut eri tahojen kanssa kotimaassa, jotta voisimme yhdistää esimerkiksi kalenteri- sekä ilmoittautumistietoja hallinnon sekä valmentajien käyttämäien työkalujen välillä. Keskustelut ei ulotu pelkästään kotimaahan vaan myös ulkomaisiin toimijoihin, jotka voivat tuoda Suomessa asiakkaidemme saataville uudenlaisia palveluita. Tahdomme tarjota myös kotimaisille toimijoille mahdollisuuden kasvaa mukanamme ulkomailla.

 

CoachTools harjoitekirjastot

Usein keskusteluissamme asiakkaidemme kanssa on noussut esiin esimerkki materiaalien saaminen alustalle. Maailmahan on täynnä toinen toistaan hienompia harjoitteita ja niitä pystyy aika helposti löytämään internetin ihmeellisestä maailmasta. Seurat usein haluavat jalkauttaa oman valmennuslinjansa avainharjoitteiden avulla. Tätä tekevät myös liitot oman lajinsa parissa. Vastaamme kuitenkin asiakkaidemme toiveisiin ja voinkin jo kertoa, että saamme alustalle laajan ja laadukkaan jalkapallon harjoitekirjaston. Kirjasto tulee pitämään sisällään 250 harjoitetta ja sen julkaiseminen tehdään portaittain maaliskuusta alkaen. Käymme keskusteluja myös jääkiekon harjoitekirjaston toteutuksesta ja toiveenamme on, että saisimme jääkiekon harjoitekirjaston valmiiksi tulevalle kaudelle, ennen jääkauden alkua. Lisäksi tulemme tekemään eri ikäluokille soveltuvia fysiikkaan, aktivointiin sekä alkulämmittelyyn soveltuvia harjoituspohjia. Tarjoamme nämä kirjastot asiakkaillemme tietysti ilman lisämaksuja.

 

Muut projektit

Kaikista projekteistamme ei valitettavasti voi kertoa vielä avoimesti niiden ollessa vielä alkuvaiheessa. Haluan kuitenkin raottaa hieman salaisuuksien veroa ja avata näkymiä myös projektien suhteen. Olemme kasvattaneet ympärillemme niin yrityksen sisäpuolelle kuin yhteistyökumppani verkostoon laajan osaamisverkoston, jota voimme hyödyntää tulevaisuudessa entistä tehokkaammin asiakkaidemme hyödyksi. Parhaillaan keskustelemme pelidatan tarkempaan keräämiseen, sensoridatan hyödyntämiseen sekä mielen valmentamiseen liittyvistä asioista. Haluamme tarjota asiakkaillemme alustan, joka pitää sisällä erilaisia mahdollisuuksia parantaa joukkueiden ja seurojen toimintaa – lajiliitoista puhumattakaan.

 

Kuten alussa totesin, oli viime vuosi meille kiireinen. Teimme paljon asioita, opimme tekemisestä ja ymmärrämme nyt paremmin mitä täytyy tehdä töihin eli kehitymme. Paljon jäi tietysti myös tekemättä. Tahtotilamme on tehdä joka vuosi asiat paremmin sekä syvemmin asiakasta ymmärtäen. Alkuvuoden aikana olemmekin aloittanut oppilaitosyhteistyön, jossa tutkimme syvemmin alustamme helppokäyttöisyyttä sekä etsimme asioita, kuinka voimme sitä vielä parantaa. Samaan aikaan toimeksiannostamme on valmistumassa useampi opinnäytetyö, joka tutkii myös seurojen johtamiskäytäntöjä. Tavoitteenamme on yhdessä asiakkaidemme kanssa kehittää ja rakentaa maailman paras valmennusalusta, joka auttaa kehittämään parempia ja arvokkaampia urheiluympäristöjä menestyksen tueksi.

 

Plan, Care, Succeed