Blog

TPS Salibandy – Valmennuksen edelläkävijät

24.11.2022

TPS Salibandy uskoo systemaattiseen lähestymiseen valmentamisessa. Käyttämällä nykyaikaisia käyttäjäystävällisiä digitaalisia valmennusalustoja varmistetaan myös menestys tulevaisuudessa. 

TPS Salibandy on kehittänyt and helpottanut valmennusta ja sen johtamista jo useamman vuoden ajan CoachTools-valmennusalustalla. Tavoite on ollut nostaa valmennuksen laatua systemaattisella lähestymisellä, säätää aikaa, keskittää kaikki valmennusdata yhdelle alustalle ja tuoda urheilijalähtöistä toimintatapaa seuraan.

 

Yksi alusta kaikille joukkueille seurassa

Urheilujohtaja, Perttu Kytöhonka TPS Salibandystä kertoo valmennusalustan hyödyistä seuralle.

”Tärkeimpiä hyötyjä CoachToolsin käyttössä on sen skaalautuvuus seurassa. Se on mahtava työkalu molemmille, valmennuksen ammattilaisille, sekä valmentajille, jotka valmentavat harrastuksena. Minun on helppo käyttää alustaa urheilujohtajana, saan helposti näkymän miten joukkueilla menee arjessa. Koko seura on yhden ”katon” alla, jolloin suunnittelun tukeminen helpottuu, sekä pystymme helposti seuraamaan pelaajien ja valmentajien kehittymistä ja oppimisprosessia.

Minulle tärkein yksittäinen ominaisuus on pelaajapalaute. Se on melko helppo tapa tarkistaa mikä on eri joukkueiden tilanne, mikä on yksilöiden mieli ja koko ryhmän henki. Viime aikoina olen myös käyttänyt enenevissä määrin kyselyitä, joita voi lähettää pelaajille ja valmentajille. Se on todella helppoa, kun aloittaa perus kyselyillä ja siirtyy siitä kohti haastavampia. Kokemuksestani myös pelaajien näkökulma on, että työkalu on helppokäyttöinen.

CoachTools on alusta, jossa on paljon hyötyjä tuottavia työkaluja. Se mahdollistaa seuraamme yhtenäisen tavan organisoida ja suunnitella, sekä samalla se tuo urheilijan äänen kuuluville. Helppo tapa luoda seuran linja harjoitteluun ja oppimiseen yhteen paikkaan. Olen käyttänyt alustaa neljässä työympäristössäni ja suosittelen sen käyttöä.”

Tee valmentajan arki helpommaksi

Aiemmin TPS:n P16 SM-sarjajoukkuetta valmentanut Juho Tervala arvostaa CoachToolsin monipuolisuutta. Hän on käyttänyt alustan ominaisuuksia perusteellisesti ja nauttii sen helppoudesta ja siitä kuinka se säästää hänen aikaansa hektisessä valmentajan arjessa. Kun aikaa säästyy rutiinityössä, niin voit keskittyä enemmän valmentamisen laatuun ja sitä kautta saat aikaiseksi parempia tuloksia.

“Saan valmennukseeni hyötyä harjoituskalenterista, harjoituspalautteesta, harjoituskirjastosta, kyselyistä, piirtotaulusta ja urheilijakorttien tiedoista muistioineen. Erityisesti harjoituspalaute, kyselylomakkeet ja harjoituskirjasto ovat minulle erittäin tärkeitä

Kun data kertyy yhteen paikkaan mukaan lukien pelaajakeskustelut, niin voin todeta pähkinänkuoressa, että kaiken hallinnoiminen yhdellä alustalla tekee valmentajan jokapäiväisestä elämässä paljon helpompaa.

Oleellista on valmentamisen laadun nouseminen ja ajan säästäminen päivittäisessä valmentamisessa

Valmentaminen ei ole rakettitiedettä, mutta jos otat sen vakavasti, se vie paljon aikaa. Tehtävien monipuolisuus mitä valmentajat ja valmennuksen johto tekee päivittäisessä työssään on laaja. Hallitakseen kaikki tehtävät ja kommunikaatio tehokkaasti kynällä ja paperilla on luonnollisestikin tehotonta. Tämän vuoksi seurat ovatkin digitalisoineet valmennuksen prosessit ja työnkulut. Tässä kohtaa CoachTools auttaa seuroja, joukkueita, valmentajia ja valmennuksen johtoa. Seurat säästävät aikaa ja nostavat toimintansa laatua.

CoachToolsin toimitusjohtaja, Teemu Varis on iloinen kumppanuudesta TPS-perheen kanssa. Hänelle on palkitsevaa työskennellä heidän kanssaan ja auttaa digitalisoimaan valmennustoimintaa.

”On palkitsevaa työskennellä TPS:n kaltaisen edelläkävijä seuran kanssa valmentamisen digitalisoimisessa. Kaikki lajijaostot; jalkapallo, jääkiekko ja salibandy kehittävät ja parantavat valmentamista CoachTools-valmennusalustalla. Me haluamme olla osa heidän tarinaansa ja auttaa heitä olemaan parempia jokaisen kauden jälkeen. On kunniamme tarjota kaikki tarvittavat valmennustyökalut joukkueille ja valmennuksen johdolle, mitä he tarvitsevat.

Menestykseen sinun tarvitsee ymmärtää seuroja ja kuunnella heitä tarkasti. Mitkä ovat heidän tarpeensa ja miten voimme auttaa heitä, sekä samalla tarjota meidän osaamisemme valmentamisesta heidän käyttöönsä. Meillä on tuhansia asiakkaita, keitä olemme kuunnelleet ja saaneet sitä kautta syvää ymmärrystä seurojen tarpeesta. Olemme valmentamisen ammattilaisia valtavalla kokemuksella. Se tuottaa arvoa seuroille. Me ymmärrämme seuroja ja ohjelmistoja, mikä tärkeintä, ymmärrämme miten ne otetaan onnistuneesti päivittäiseen käyttöön seuroissa. Se on kaikkein tärkein asia, kun seura haluaa onnistua uuden valmennusalustan jalkauttamisessa.”

CoachTools lyhyesti

CoachTools on valmennusalusta, jossa on kaikki tarvittavat valmennustyökalut yhdessä paikassa tapahtumien suunnittelusta urheilijoiden kuulemiseen. Helppokäyttöinen alusta valmentajille ja valmennuspäälliköille, urheilijalähtöisellä lähestymisellä. Tehokkaiden digitaalisten työkalujen avulla säästät aikaa, parannat laatua ja mahdollistat tien menestykseen.

www.coachtools.net