Blog

Ruosin suurin jääkiekkoseura panostaa valmennuksen työkaluihin

12.9.2022

Valmentamisessa kuten monessa muussakin asiassa suunnitelmallisuudella saadaan parannettua tekemisen laatua. Perinteisesti urheilussa suunnittelu tapahtuu valmentajan fläppitaululla tai kynällä ja paperilla. Data on tallessa valmentajan selkärangassa tai parhaimmillaan hyllyssä kansioon tallennettuna. Jos dataa halutaan tallentaa tai tietoa jakaa seurassa ei siihen useinkaan ole tehokkaita kanavia, jotka toisivat myös valmentajille tehoa tekemiseen.

”Haluamme tuoda valmentajiemme käyttöön nykyaikaiset työkalut, joiden avulla pystymme tukemaan valmentajia ja samalla antamaan heille autonomiaa tekemiseen. Pystymme jakamaan materiaalia suoraan valmentajille harjoitekirjastojen kautta, mutta samalla valmentajat pystyvät myös itse suunnittelemaan harjoitteet ja rakentamaan harjoitteista sisällöt tapahtumiin. Itse pystyn taustalla seuraamaan suunnitelmia ja antamaan palautetta tekemisestä – harjoituksia seuraamaan mennessä pystyn katsomaan sisällöt suoraan puhelimelta.” kertoo Bernt Thorén Juniorpäällikkö Västerås IK

 

Tehoa tekemiseen nykyaikaisilla työkaluilla

Digitaalisia työkaluja on markkinoilla paljon, mutta usein ne ratkaisevat valmentaja tasolla ainoastaan yhden haasteen. Tyypillisimmät jääkiekossa käytössä olevat työkalut ovat piirtotaulu ja videotyökalu. Työkaluja käytetään erikseen ja materiaalia jaetaan eri viestikanavien kautta. Nykyaikaiset valmennusalustat tuovat helpotusta tähän haasteeseen kokoamalla yhteen kaikki tarpeelliset työkalut samalle alustalle.

”Parasta CoachToolsissa on sen helppokäyttöisyys ja monipuolisuus. Sama alusta toimii seuran päätoimisilla tekijöillä sekä itse valmentajilla. Pystymme toimimaan tehokkaammin ja kohdistamaan käytettävän ajan sinne missä sitä eniten tarvitaan. Etenemme askel kerrallaan, kuluvan kauden aikana otamme alustan käyttöön osassa joukkueistamme. Tavoitteenamme on laajentaa käyttöä tulevina kausina myös muissa joukkueissa. Olemme todella tyytyväisiä lähtöön ja ennen kaikkea CoachToolsin palvelualttiuteen. Kiitokset Eerolle avusta käyttöönotossa.” jatkaa Andreas Svensson Juniorpäällikkö Västerås IK

 

Miten viedä uudet mallit käytäntöön

Toimintamallien muutos seuramaailmassa on usein haasteellista. Resurssit ovat usein pienet ja aikasyöppöjä arjessa on paljon. Pitkällä tähtäimellä muutos tuo aika säästöä ja helpotusta arkeen, mutta muutoksen alussa aikaa kuluu enemmän ja lähtö on usein se tärkein kohta.

”Olemme CoachToolsilla ymmärtäneet tämän haasteen ja olemme rakentaneet kokemuksiemme perusteella erilaisia malleja käyttöönoton tukemiselle. Mallit vaihtelevat omatoimisesta käyttöönotosta aina syvempään tukemiseen kauden aikana koulutuksien, seurannan ja tukemisen muodossa. Oleellisinta on tietysti ymmärtää asiakkaan tarve ja nykytila – mitä muutoksella halutaan saavuttaa. Västeråsilla oli selkeä tarve, johon pystyimme tuomaan arvoa. Meille on suuri kunnia olla mukana tukemassa Ruotsin suurimman jääkiekkoseuran arkea ja samalla ymmärtää syvemmin Västeråsin arkea. Yhteistyö kehittää myös meitä.” kertoo Eero Juvonen CoachToolsilta

 

CoachTools on valmennusalusta, jossa on kaikki tarvittavat valmennustyökalut yhdessä paikassa tapahtumien suunnittelusta urheilijoiden kuulemiseen. Helppokäyttöinen alusta valmentajille ja valmennuspäälliköille, urheilijalähtöisellä lähestymisellä. Tehokkaiden digitaalisten työkalujen avulla säästät aikaa, parannat laatua ja mahdollistat tien menestykseen.

www.coachtools.net

 

Lisätietoja yhteistyöstä:

CoachTools:
Eero Juvonen
[email protected]

Västerås IK
Bernt Thorén
[email protected]

Andreas Svensson
[email protected]