Blog

Uudistukset CoachTools alustalle 2022

1.9.2022

Vuosi 2022

Lokakuun uudistukset

Liittotason harjoitekirjasto: Coachtools valmennuslaustalle on mahdollista perustaa liittotason harjoitekirjastoja eli jakaa laji kohtaisesti harjoitteet kaikkien lajin käyttäjien kanssa kyseisessä maassa. Liittotason harjoitekirjasto mahdollistaa kansallisen valmennuslinjan sekä pelitavan jalkauttamisen avain harjoitteiden avulla koko lajin parissa.

Omien harjoitteiden muokkaaminen: Pystyt muokkaaman omia harjoitteita jokaisella välilehdellä harjoitekirjastossa. Aikaisemmin pääsit muokkaamaan harjoitteita ainoastaan ”omat” välilehdellä.

Elo/Syyskuun uudistukset

Videoeditori: Videoeditorin on tuotu klippeihin pikanäkymä kuinka monelle urheilijalle ja toimihenkilölle klippi on jaettu ja kuinka moni sen on katsonut. Piirtoominaisuuksiin tuotiin muutamia uusia ominaisuuksia sekä uusi väri. Videoeditorissa pystyt jatkossa myös tekemään kokoelmia ja lähettää kokoelmiin klippejä eri videoista. Voit koota kauden kaikki maalit yhteen kokoelmaan tai luoda vaikka puolustajille oman kokoelman heidän klipeistä. Kokoelmat voit jakaa kaikille urheilijoille tai vaihtoehtoisesti valitsemillesi urheilijoille.

Joukkueeseen liittyminen: Kun perustat tunnuksia alustalle näkyvät ne harmaalla tekstillä niin kauan kuin he ovat hyväksyneet joukkueeseen liittymisen. Kun urheilija on hyväksynyt joukkueeseen liittymiseen tulee tunnus näkyviin normaalisti valkoisella. Pystyt siis seuraamaan ketkä urheilijat ovat joukkueessa sisällä ja ketkä eivät ole vielä hyväksynyt liittymistä.

Kesäkuun uudistukset

ACWR-Raportointi: ACWR raportointi on tuotu mukaan urheilijatasolle. Harjoituskuormaraportilla (viikkotasolla) pystyt seuraamaan urheilijoiden kyseisen viikon ACWR-arvoa. Joukkueraporteista näet koko joukkueen ACWR-arvot kuluvalta viikolta sekä kuvaajan alla 7 viikkoa taaksepäin. ACWR-arvoissa eri lukemia korostetaan eri väreillä.

Kyselyt: Kyselyihin on tehty pieniä uudistuksia. Jos kyselyyn vastaaminen jää kesken urheilijalla voi hän jatkaa samaan kyselyyn vastaamista myöhemmin. Jo vastatut vastaukset jäävät talteen alustalle vaikka urheilija poistuisikin alustalta.

Toukokuun uudistukset

Videoeditori: Videoeditorin virallinnen versio on julkaistu.
Alla videoeditorin ominaisuudet:

  • Lataa videot alustalle
  • Hae videoita hakutoiminnolla
  • Tee videosta klippejä ja jaa niitä koko joukkueelle tai valitsemillesi urheilijoille
  • Kirjoita klipeille otsikot ja lisätietoja
  • Piirrä videon päälle piirtotyökaluilla
  • Kirjoita piirroksille otsikot ja lisätietoja
  • Esitä piirrokset esitystilassa
  • Urheilijat pystyvät katsomaan pelivideot sekä heille jaettuja klippejä
  • Urheilijat pystyvät klippaamaan myös ladattuja videoita

Maaliskuun uudistukset

Kyselyt: Kyselyihin tuotiin uusi ominaisuus jolla kyselyitä voi lähettää rooliperusteisesti eri rooleille joukkueessa esimerkiksi valmentajille, urheilijoille tai vaikka vanhemmille. Voit valita myös yksittäisiä henkilöitä eri ryhmistä kenelle lähetät kyselyitä.

Arviointikyselyt: Arviointikyselyssä arvioidaan yhtä kohdehenkilöä valituista kohderyhmistä. Tämän toiminnon avulla voit toteuttaa vertais- ja itsearviointeja.

Tammikuun uudistukset

Videoeditori: Julkaisimme ensimmäisessä vaiheessa alustalle beta-version videoeditorista. Saat sen videotyökalusta testiin laittamalla meille tuen kautta viestiä. Keräämme asiakkailtamme palautetta videoeditorista ja kehitämme sitä edelleen ennen virallista julkaisua. Virallinen julkaisu tapahtuu 1.5.2022. jolloin videoeditori muuttu myös lisämaksulliseksi palveluksi.

Lue lisää videoeditorista ja sen kehittymisestä

Piirtotaulu: Uusia kuvakkeita urheilijasymboleihin mm. pelipaikkaa kuvaava symboli sekä pelaajan numeeriset symbolit. Alueiden määrittelyyn on tuotu myös ääriviivat neliöstä ja ellipsistä ilman värikorostusta. Lisäksi viivoihin ja muihin symboleihin on tuotu pieniä uudistuksia. Uudistukset on lajikohtaisia.

Vuosi 2021

Marraskuun uudistukset

Piirtotaulu: Piirtotaulun objekteja lisätty lajikohtaisesti. Pesäpallon piirtotaulu lisätty alustalle objekteineen.

Lokakuun uudistukset:

Piirtotaulu: Lentopallon piirtotaulu lisätty alustalle objekteineen.

Syyskuun uudistukset

Dokumentit: Pystyt lataamaan joukkuetasolla dokumentit ja kausisuunnitelmat alustalle PDF tiedostoina. Tiedostot on valmennusryhmän ja toimihenkilöiden käytössä. Kausisuunnitelma on saatavilla myös pikakuvakkeen takaa harjoitusohjelmassa (oikea yläkulma – kalenterikuvake). Kausisuunnitelma kulkee mukanasi suunnitellessasi harjoitusohjelmaa.

Elokuun uudistukset

Testitulokset: Urheilijakohtaisia testituloksia pääset seuraamaan nyt urheilijakortin takaa. Jokainen erillinen testi näkyy testituloksien aloitusnäkymässä. Näet jo aloitusnäytössä urheilijan parhaan tuloksen testistä sekä päivämäärän missä tapahtumassa tulos on tehty. Avaamalla yksittäisen testin näet kaikki urheilijan tulokset kyseisestä testistä sekä testitapahtumien nimet ja päivämäärät. Valmentajat sekä urheilija pystyy näin ollen seuraamaan tuloksien kehittymistä ja kaikki data säilyy urheilijan mukana vaikka hän vaihtaisikin joukkuetta, seuraa tai jopa lajia.

Tapahtuman tulostaminen:  Tapahtuman suunnitelu välilehdeltä löydät oikeasta yläkulmasta printteri kuvakkeen jolla saat tapahtuman kokonaisuudessaan auki tulostusnäkymään. Harjoitteiden kuvat aukeavat pienempinä kuvakkeina tekstiohjeineen näkymään. Voit tulostaa näkymän joko PDF muotoon tiedostona koneellesi tai paperiversiona suoraan mukaan otettavaksi harjoitustapahtumaan. Näkymässä pystyy myös määrittelemään näytetäänkö näkymässä kokoonpanot, osallistujat, muistiinpanot yms.

Kyselyt: Kysely-ominaisuuden kehittyminen jatkuu edelleen. Pystyt jatkossa määrittelemään helposti kyselyn numeerisen arvoasteikon tai tekemään kyselystä anonyymikyselyn. Pystyt hyödyntämään omissa kyselyissä pohjina CoachTools:n valmiita kyselyitä ja muokkaamaan niistä mieleisen. Tuomme CoachTools kyselyihin jatkuvasti uusia kyselyitä asiakkaidemme toiveiden mukaan

ACWR-raportointi
Joukkueen harjoituskuorma raportille on tuotu uutena tietona ACWR-raportointi. Näkymään on tuotu valmiiksi laskettuna joukkueen akuutin ja kroonisen kuormituksen suhde luku omana trendiviivanaan. ACWR-raportointi tulee tulevaisuudessa näkyviin urheilijakohtaiseen raportointiin.

Kesäkuun uudistukset

Kyselyt: Kyselyominaisuuteen olemme tuonut useita uudistuksia. Lähetyksessä pystyt määrittelemään lähetätäkö kyselyn kaikille urheilijoillesi tai voit halutessasi lähettää kyselyn valituille urheilijoille. Omille kyselyille on tehty myös oma välilehti josta niitä on helppoa hallita. Samalta sivulta vois myös kloonata kyselyn uuden kyselyn pohjaksi. Voit hyötykäyttää myös alustalla olevia kyselyitä omien kyselyidesi pohjina.

Harjoituspäiväkirja Harjoituspäiväkirjan näkymään on tuotu mukaan kuormatiedon lisäksi myös muut urheilijan kirjaamat tiedot. Pääset helposti seuraamaan esimerkiksi miten urheilijan mieli on käyttäytynyt viimeisen kuukauden aikana tapahtumissa tai kuinka virkeänä urheilija on tuntenut kehon ennen treenejä. Pääset myös vastaamaan urheilijan palautteisiin helposti harjoituspäiväkirjan kautta.

Piirtotaulu: Piirtotaulu ominaisuus on tuotu myös Cheerleadingin ja Tenniksen käyttöön. Piirtotauluun on tuotu myös lajikohtaisesti pienempiä uudistuksia jotka tekevät piirtotaulusta entistä helppokäyttöisemmän.

Toukokuun uudistukset

Harjoitekirjasto Harjoitteiden luonti on entistä helpompaa uudistetulla harjoitekortilla. Pystyt helposti muokkaamaan tekstikenttiä, suurentamaan, lihavoimaan, kursivoimaan tai sisentämään tekstiä. Tekstin kenttiin on tuotu perus tekstin muokkaamisominaisuudet joiden avulla saat korostettua halutessasi tekstin osa-alueita. Kokonaisuudessaan harjoitteen luonti on nyt käyttäjille yksinkertaisempaa ja mukavampaa.

Piirtotaulu Piirtotuluun olemme tuonut asiakkaiden toiveiden mukaisesti seuraavia uudistuksia: – Uusia urheilijoita kuvaavia objekteja (jalkapallo, salibandy, futsal) – Suorien viivojen muokkauksen – Kaari viivan muokkaamisen (kaaren jyrkkyyden sääntö yms.) – Sektoreiden korostaminen – korosta alue neliöllä, paina shift pohjaan ja muokkaa neliötä ottamalla kiinni kulmista esim. sektoriksi – Jana-vaihtoehto viivojen lisäksi – Tekstikentän taustavärin määrittely

Maaliskuun uudistukset

Ryhmäharjoitus Ryhmäharjoituksen avulla pystyt jakamaan joukkueesi pienemmiksi ryhmiksi harjoituskohtaisesti. Pääset jakamaan jokaiselle ryhmälle omat tapahtumasisällöt, tapahtuman nimen, paikan sekä aikataulun. Urheilijat näkevät ainoastaan oman ryhmän tiedot kalenterissaan. Ryhmäharjoite toiminto auttaa sinua suunnittelemaan ja jakamaan urheilijalähtöisempiä harjoitussisältöjä.

PDF Tiedostoihin latauslinkki Pystyt lisäämään harjoitteisiin esimerkiksi PDF tiedostoja. Harjoitekortilla on ominaisuus jolla urheilijat ja valmentajat pystyvätlataamaan PDF tiedoston auki tai katsomaan tiedostoa ”upotettuna”.

Harjoitekirjastoon oman piirroksen lisääminen Harjoitekirjastoon on tuotu ominaisuus jolla pystyt lisäämään piirtotaululla tehdyn ja tallennetun piirroksen suoraan harjoitteeseen. Oman piirroksen pystyy lisäämään harjoitekortin media välilehdeltä.

Harjoitekirjastosta pääsy piirtotaululle piirtämiseen Harjoitetta luodessa pääset media välilehdeltä suoraan piirtotaululle. Pääset siis piirtämään harjoitteen auki suoraan harjoitekortilta.

Piiroksen kloonaaminen ”omista piirroksista” Omissa piirroksissa pystyt kloonaamaan olemassa olevan piirroksen. Pysty käyttämään olemassa olevaa piirrosta pohjana uudelle piirrokselle menettämättä vanhaa piirrosta.

Helmikuun uudistukset

Helmikuun alussa teimme välijulkaisun jossa tuli seuraavia uudistuksia:

Piirtotaulu: Piirtotauluun julkaisimme uusina lajeina Koripallon sekä Ringeten eli saimme odotettua nopeemmin uusia lajeja piirtotaulun piiriin. Seuraavat lajit joita suunnittelemme alusta ovat cheerleagin sekä cheertanssi, voimistelu, pesäpallo sekä lentopallo.

Pääset nyt nopeasti omiin piirroksiin heti etusivulta piirtotaulupainikkeen sivusta avautuvalla ”pikalinkillä”. Toimme piirtotauluun uusia objekteja ja viivoja jokaiseen lajiin. Eri lajeista löytyy eri pelitilanteisiin sopivia pelaaja objekteja, tietysti maalivahdit sekä valmentajan. Piirtotaululta pystyt tallentamaan kuvat suoraan koneelle .jpg tai .png muodossa. Tallentaessa pystyt määrittelemään myös kuvan koon sekä kuvan laadun joka vaikuttaa piirroksen tallennus kokoon. Jos olet piirtänyt useamman piirroksen samaan kuvaan saat tallennettua kaikki piirrokset kerralla koneellesi.

Piirtotaulussa pystyt myös siirtämään objekteja kuvajärjestyksessä eteen ja taaksepäin objektikohtaisesti.

Piirtotaulun kehitys jatkuu edelleen. Suunnittelemme tällä hetkellä ”taikaviivaa” jonka avulla urheilijat liikkuvat seuraavassa kuvassa automaattisesti nuolen osoittamaan kohtaan. Tämä on ensimmäinen askel kohti animaatio toimintoa alustalla. Lisäksi suunnittelemme lukuisia pienempiä uudistuksia jotka jouhevoittavat käyttöä esimerkiksi piirroksien tallentaminen suoraan harjoitekirjastoon.

Tammikuun uudistukset

Piirtotaulu Piirtotaulu on julkaistu ensimmäisessä vaiheessa jalkapalloon, jääkiekkoon, salibandyyn sekä futsaliin. Sparrailemme parhaillaan asiakkaidemme kanssa uusia lajeja jotka julkaisemme porrastetusti kesään mennessä muun muassa koripallo, lentopallo, pesäpallo, cheerleading jne. lue piirtotaulusta lisää täältä

Kyselyeditori  Kyselyeditorin avulla pystyt rakentamaan omia kyselyitä. Kyselyeditori on erittäin helppokäyttöinen, tekemäsi kyselyt tallentuvat alustalle ja pystyt toistamaan kyselyn, vaikka useamman kerran kaudessa. Urheilijoiden vastaukset tallentuvat alustalle selkeään raporttinäkymään, josta vastauksien läpikäynti on helppoa. lue kyselyeditorista lisää täältä

Pienemmät uudistukset

Harjoitekirjasto: Pystyt lisäämään harjoitekirjastoon .mov päätteisiä videoita. Lisäksi harjoitekirjaston .mp4 videoiden tuki eri variaatioiden suhteen on laajentunut. Harjoitekirjastossa pystyt liittämään myös PDF tiedostoja harjoitteisiin – PDF tiedostojen tukea on parannettu entisestään.

Tapahtumat: Pystyt piilottamaan tapahtuman urheilijoilta. Jos olet suunnittelemassa tapahtumaa tai vaikka sinulla on suunnitelmissa peli jota et halua vielä julkaista pystyt pitämään sen piilotettuna urheilijoilta. Piilotettu tapahtuma on korostettu harjoitusohjelmassa harmaalla pohjalla. Tapahtuman suunnittelussa ollessasi pystyt oikeasta yläkulmasta vaihtamaan tapahtumaa helposti – valitset tapahtuman mihin haluat hypätä suoraan listasta ja siirryt kyseiseen tapahtumaan. Tämä auttaa muun muassa palautteiden selailussa.

Kyselyt: Kyselyissä pystyt tosiaan tekemään omia kyselyitä. Pystyt katsomaan kyselyiden kysymykset ennen lähettämistä valitessasi kyselyn. Valmiita kyselyitä on entisestään paranneltu muun muassa kausikyselyiden osalta. Valmiisiin kyselyihin on tuotu harjoitus/kilpailuvalmiuskysely jolla selvität esimerkiksi peli/harjoituspäivinä pelaajien vireystilaa ja kuntoa heti aamusta.

Urheilijakortti: Urheilijakortille saat tallennettua urheilijoiden kausi-, jakso- sekä toimintatavoitteet. Tavoitteet löytyvät aina urheilijan taskusta mukana hänen omalta urheilijakortilta. Urheilijakortille saat tallennettua nyt myös keskustelumuistiot – kuinka kätevää, kaikki valmennukseen liittyvä tallessa samassa paikassa. Lue lisää urheilijakortista

Testit: Testejä on lisätty alustalle ja niistä saat rakennettua laajoja testitapahtumia.