Blog

CoachTools Urheilijakortti Urheilijakeskeisen valmentamisen ytimessä – Tavoitteet

21.1.2021

Kuten varmasti tiedätkin CoachTools alustan kehitystä ohjaa kolme keskeistä tekijää – urheilijakeskeinen valmentaminen, alustan helppokäyttöisyys sekä asiakaslähtöisyys. Näiden kolmen keskeisen tekijän pohjalta on syntynyt myös uusi ominaisuus alustalle – Urheilijakortti. Urheilijakortilla pääset tallentamaan tavoitteet suoraan CoachTools alustalle urheilijoittain. Tavoitteet pystyt asettamaan urheilijan kanssa eritasoille: kausi-, jakso- ja toimintatavoitteiksi.

Kuten varmasti muistat opiskeluajasta, kannattaa isot tavoitteet pilkkoa pienempiin osiin – opiskellessasi isona tavoitteena oli ehkä valmistua esimerkiksi ammattiin. Pienemmät tavoitteesi koski, ehkä kurssin läpi pääsemistä ja kurssin sisällä saattoi olla koe kohtaisia tavoitteita, joiden tavoitteena oli auttaa jaksotavoitteen saavuttamisessa. Urheilijakeskeisessä valmentamisessa on samaa ajatusta tavoitteiden asettamisesta. Yhdessä laaditut tavoitteet antavat urheilijalle ja valmentajalle yhteisen suunnan kehittää urheilijaa.

Tavoitteet ovat luonteeltaan siis eri kokoisia. Kausitavoite on koko kauden päätähtäin. Kausitavoitetta on hyvä kuvata myös tarkemmin – mitkä ovat tavoitteesi urheilijana kehittymiselle, miten ominaisuutesi ovat kehittyneet ja miten kehitys on mitattavissa. Voitte kuvata myös mitä urheilu on antanut urheilijalle ja miten urheilu on suhteutunut muuhun elämään. Tavoitteen tarkemmalla kuvailemisella on tarkoitus tuoda tavoitetta todemmaksi ja motivoida urheilijaa sekä valmentajaa tavoitteeseen pääsemisessä.

Kausitavoite on siis iso tavoite, joka on hyvä pilkkoa pienempiin osiin – jaksotavoitteisiin. Jaksotavoitteen tarkoituksena on viedä urheilijaa kohti kausitavoitetta. Jaksotavoite on helpompi ja nopeampi saavuttaa kuin kausitavoite. Jaksotavoitetta voi myös kuvailla sanallisesti tarkemmin. Jaksotavoitteen alle voi asettaa toimintatavoitteet (0-3 kpl). Toimintatavoitteet voi olla esimerkiksi urheilijan ominaisuuksia, joita halutaan parantaa kyseisen jakson aikana.

Moni asiakkaamme on esittänyt toiveen saada kirjattua urheilijoiden tavoitteet paikkaan, jossa ne ovat tallessa – valmennuksen sekä urheilijoiden saatavilla. Löysimme tavoitteille paikan urheilijakortin takaa, jossa ne ovat valmennuksella ja urheilijalla käden ulottuvilla. Samaan paikkaan pystyt tallentamaan myös keskustelumuistiot urheilijan ja valmennuksen väliltä – keskustelumuistioon saat halutessasi tallennettua myös kehityskeskustelut.

Käy katsomasta alla olevan linkin kautta ohjeet, kuinka käytät urheilijakorttia Ohje Urheilijakortti

Urheilijakortin ensimmäinen versio on siis valmis. Kuten tiedät tämä ei jää tähän. Seuraavaksi tuomme urheilijakohtaiset raportit Urheilijakortin taakse. Meidän mielestämme urheilija voisi myös arvioida jaksojen aikana omaa onnistumistaan esimerkiksi (viikoittain/kuukausittain) suhteessa jakson toimintavoitteisiin.

Näillä pohjustuksilla voimme ylpeänä esitellä ensimmäisen version ja jatkaa Urheilijakortin kehittämistä.