Blog

Hockeyettan tar nästa steg i utvecklingen.

26.8.2022

Världen förändras snabbt och digitala verktyg blir allt vanligare. Det som fungerade bra igår kan fungera ännu bättre och lättare idag och imorgon. De nya generationer finns redan på olika plattformar – vad händer om vi inte hänger med inom idrotten? Hockeyettan vill följa denna utvecklingen och göra det möjligt för klubbarna att ha de bästa lösningarna som marknaden erbjuder. Efter omfattande undersökningar bekräftades CoachTools coachingplattform som den bästa aktören på marknaden tack vare plattformens användarvänlighet, mångsidighet och en professionellt genomtänkt implementerings-process.

Av denna anledning ligaföreningen har skrivit ett samarbetsavtal med CoachTools, en digital plattform för träningsplanering och analyser.”Ett bra verktyg för tränarna och ledarna i våra klubbar att systematisera och organisera sina träningar” säger ligachefen Mats ”Horndal” Johansson.

Vad är CoachTools?

”Det är ett – enkelt förklarat – en plattform med de allra viktigaste verktygen samlat på ett och samma ställe, från planering av träning till att förstå den enskilda idrottaren. En plattform som ska underlätta för tränare och ledare och spara tid och förbättra kvaliteten med hjälp av digitala verktyg. Nu kommer alltså CoachTools till Hockeyettan.”

”Vi tro och hoppas att det ska hjälpa många i ligan. Ett bra verktyg för tränarna och ledarna i våra klubbar att systematisera och organisera sina träningar.” Ligachefen Mats ”Horndal” Johansson

Gabriel Hermansson, försäljningschef på CoachTools i Sverige, är glad över samarbetet med Hockeyettan.
”Det är ju till för att underlätta jobbet för coacher och andra ledare. De kan skippa papper och penna och sköta allt digitalt och sen dela det med spelare, ledare och vilka de nu vill, säger han.”
Hermansson fortsätter:
”Samarbetet ger en låg tröskel för klubbar och tränare att börja utveckla sin coaching med CoachTools coachingplattform. Vårt arbete har drivits av tränarnas behov och vi har utvecklat CoachTools coachingplattform genom att lyssna på tränare, det är därför en plattform som är starkt driven av tränarnas behov. Enkel att använda och samlar alla verktyg på en plattform. Det är viktigt för att vi ska kunna tillföra värde till klubbarna och samtidigt lära oss och utveckla vår plattform. Att arbeta med Hockeyettan kombinerar båda dessa sidor och av den anledningen är vi väldigt glada över att arbeta tillsammans.”

Ligaföreningen har tecknat ett avtal på många år med CoachTools och det är upp till klubbarna själva om de nu vill vara med.

För frågor och mer information – kontakta:

Gabriel Hermansson, CoachTools
+46 76-317 66 88
[email protected]

Mats Johansson, Hockey Ettan
[email protected]